PvdA Landgraaf bezoekt jaarlijkse 'Neujahrsempfang' SPD Übach-Palenberg

Op zaterdag 24 januari jl. bracht een afvaardiging van de PvdA Landgraaf een bezoek aan de jaarlijkse 'Neujahrsempfang' van de sociaaldemocraten van Übach-Palenberg. De PvdA in Landgraaf onderhoudt al vele jaren een goed contact met haar sociaaldemocratische partijgenoten in Duitsland. 

Raadslid Robin Reichrath benadrukt het belang van euregionale samenwerking: 'Met name voor Parkstad liggen er mogelijkheden tot samenwerking  op het gebied van economie en werkgelegennheid, betere (trein- en bus-)verbindingen, onderwijs en toerisme. We zullen de handen ineen moeten slaan en blijven investeren in de relatie met onze buren.'

 

Foto v.l.n.r.: Sascha Derichs (raadslid), Heiner Weissborn (fractievoorzitter SPD-Übach-Palenberg), Alf-Ingo Pickartz (afdelingsvoorzitter SPD Übach-Palenberg), Robin Reichrath (raadslid PvdA Landgraaf), Norbert Spinrath (Bundestagsabgeordneter SPD) 

'Landgraaf: model voor de zorg'

''We gaan niet beloven dat er geen ongelukken gebeuren. Wel hebben we er alles aan gedaan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen'', aldus Harry Leunessen, PvdA-wethouder Wmo en jeugdzorg in Landgraaf en ruim twee jaar nauw betrokken geweest bij de grote omwenteling in de zorg, die vanaf 1 januari 2015 een feit is.
 
 

Op zaterdag 3 januari 2015 publiceerde het Limburgs Dagblad twee artikels die betrekking hadden op de nieuwe taken van gemeenten. Klik op de twee onderstaande links om de artikels te lezen:

 

 

 

Landgraaf: model voor de zorg

 

 

 

 

Solidariteit die 'achter de struiken lag', nu geactiveerd

 

 

Bron: Limburgs Dagblad

Euregionale afdeling van de sociaal democratische partijen

Op zaterdag 6 december is in het cultuurcentrum KUKUK te Aken de euregionale afdeling van de sociaaldemoctatische partijen opgericht, de PSE (Parti Socialist Européen). De SPD uit Aken, Heinsberg en Düren, de PvdA-afdelingen uit Parkstad en de SP uit de Duitstalige Gemeenschap van België gaan nauw samen werken op het gebied van: 
* arbeid, werkgelegenheid en economie
* opleiding en scholing
* toerisme en cultuur
* grensoverschrijdende mobiliteit.
 
Elke deelregio levert 3 bestuursleden. Voor Parkstand zijn dat Hans Bosch (Kerkrade), Wim Meijers (Heerlen) en Ger Reichrath (Landgraaf)
 

Eric Geurts brengt een bezoek aan Landgraaf

Op woensdag 3 december 2014 bracht Eric Geurts een bezoek aan het multifunctioneel Park ter Waerden in Landgraaf. Eric Geurts is op dit moment wethouder in Brunssum en hij is op 1 november jongstleden gekozen tot lijstrekker van de PvdA Limburg voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 18 maart 2015. In het kader van de verkiezingscampagne bezoekt hij alle 33 Limburgse gemeenten.

Eric Geurts en een afvaardiging van de PvdA Landgraaf werden ontvangen door het bestuur van de beheersstichting van het park dat werd gerealiseerd mede dankzij subsidie van de gemeente Landgraaf en de Provincie Limburg. Geurts is onder de indruk van het concept: ‘Een dergelijk concept waarin niet alleen verenigingen maar ook andere partners met elkaar samenwerken, kan als voorbeeld gelden voor veel verenigingen in Limburg. Het multifunctioneel exploiteren van accommodaties heeft de toekomst!’ 

Foto v.l.n.r.: Robin Reichrath (raadslid PvdA Landgraaf), Erik Verberkt (voorzitter beheersstichting Park ter Waerden) en Eric Geurts (momenteel wethouder in Brunssum en lijsttrekker voor de PvdA Limburg)

Lees meer...

Raad akkoord met verkoop Kasteel Strijthagen

Tijdens de oordeelvormende raad van 18 november en de besluitvormende raad van 2 december heeft raadslid Bart Smeets namens de PvdA Landgraaf zijn tevredenheid uitgesproken over het resultaat waarmee Kasteel Strijthagen weer een prachtige invulling krijgt. 

 

Een nieuwe invulling met een stevig cultuurprofiel dat mede recht doet aan de omgeving. De gerespecteerde Russisch-Nederlandse kunstenaar Taratynov is naast een grondige opknapbeurt voornemens een atelier en een museaum/tentoonstelling te realiseren. Tevens is het de bedoeling dat er incidentele culturele activiteiten worden georganiseerd. Denk aan lezingen, concerten, theater op locatie en film in de openlucht. In de buitenruimten is Taratynov van plan een beeldentuin te realiseren dat toegankelijk wordt voor het publiek. 
Last but not least wordt het ook weer mogelijk om op Kasteel Strijthagen te trouwen. 

Lees meer...

Buurttent PvdA Landgraaf zaterdag 22 november in Waubach

De PvdA Landgraaf wil weten waar burgers tegenaan lopen, wat hen bezig houdt, misstanden aankaarten en het beleid verbeteren. Daarom staat het Ombudsteam van PvdA Landgraaf op zaterdag 22 november van 10.00 tot 13.00 uur met de buurttent op de Oude Markt in Waubach en nodigt u van harte uit om een bezoekje te brengen. Het ombudsteam, onder andere bestaande uit raadsleden van de PvdA Landgraaf, helpen en ondersteunen u graag als dat nodig is. De teamleden stellen zich persoonlijk, professioneel en toegankelijk op. Veel zaken kunnen worden opgelost met een telefoontje of een doorverwijzing. Indien burgers niet in de gelegenheid zijn om de buurttent te bezoeken, behoort een huisbezoek met een gesprek ‘aan de keukentafel’ tot de mogelijkheden!  Voor meer info: bel 06-55884488 of kijk op www.pvda-landgraaf.nl

Mijnwerkers verdienen een indexering over hun pensioen!

Op dinsdag 28 oktober heeft een unanieme raad een motie aangenomen waarin het college verzocht wordt de zorgen van de raad over te brengen aan de betrokken pensioenfondsen en de Nederlandse bank. Naar mening van de raad verdienen de mijnwerkers een indexering over hun pensoen. Lees de volledige motie hier:

Lees meer...

Inloopspreekuur PvdA Landgraaf dinsdag 21 oktober

De PvdA Landgraaf wil weten waar burgers tegenaan lopen, wat hen bezig houdt, misstanden aankaarten en het beleid verbeteren. Daarom houdt het Ombudsteam van PvdA Landgraaf maandelijks een inloopspreekuur. Het eerstvolgende spreekuur, waar voor geen afspraak gemaakt hoeft te worden, vindt plaats op dinsdag 21 oktober tussen 18:30 en 19:30 uur in de Harmoniezaal, Sun-plein 19 te Landgraaf. Het ombudsteam, onder andere bestaande uit raadsleden van de PvdA Landgraaf, helpen en ondersteunen u graag als dat nodig is. De teamleden stellen zich persoonlijk, professioneel en toegankelijk op. Veel zaken kunnen worden opgelost met een telefoontje en een doorverwijzing. Indien burgers niet in de gelegenheid zijn om het maandelijkse spreekuur te bezoeken, behoort een huisbezoek met een gesprek ‘aan de keukentafel’ tot de mogelijkheden!  Voor meer info: bel 06-55884488 of kijk op www.pvda-landgraaf.nl

Volg de PvdA Landgraaf 
nu ook op Facebook!

like us on facebook small

 

Fractie

4 - Cymthia Veerman
Cynthia Veerman
2 - Robin Reichrath
Robin Reichrath
3 - Bart Smeets
Bart Smeets
5 - Mona Slob
Mona Slob
6 - Kees Houkes
Kees Houkes

Wethouder
1 - Harry Leunessen
Harry Leunessen