Raadbesluit Bousberg

Donderdag 24 september nam de gemeenteraad van Landgraaf een besluit met betrekking tot het gebied Bousberg. Woordvoerder Bart Smeets schreef naar aanleiding van de raadsvergadering onderstaande samenvatting.

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer...

Spreekuur ombudsteam woensdag 16 september

De PvdA Landgraaf wil weten waar burgers tegenaan lopen, wat hen bezig houdt, misstanden aankaarten en het beleid verbeteren. Daarom houdt het Ombudsteam van PvdA Landgraaf maandelijks een inloopspreekuur. Het eerstvolgende spreekuur, waar voor geen afspraak gemaakt hoeft te worden, vindt plaats op woensdag 16 september tussen 18:30 en 19:30 uur in de Brasserie Heereveld bij het Zorgcentrum aan de Kloosterstraat te Landgraaf. Het ombudsteam, onder andere bestaande uit raadsleden van de PvdA Landgraaf, helpen en ondersteunen u graag als dat nodig is. De teamleden stellen zich persoonlijk, professioneel en toegankelijk op. Veel zaken kunnen worden opgelost met een telefoontje en een doorverwijzing. Indien burgers niet in de gelegenheid zijn om het maandelijkse spreekuur te bezoeken, behoort een huisbezoek met een gesprek 'aan de keukentafel' tot de mogelijkheden! Voor meer info: bel 06-55884488 of kijk op www.pvda-landgraaf.nl

Team PvdA Landgraaf doneert ruim 1500,- euro aan Samenloop voor Hoop

Tijdens de Samenloop voor Hoop die afgelopen weekend in Park Ter Waerden heeft plaats gevonden, heeft de PvdA ruim € 1500,- voor kankeronderzoek van het KWF kunnen doneren. In 2013 liep de PvdA met een team maar dit jaar heeft de PvdA met twee teams aan de 24 uurs wandeltocht deelgenomen en hebben de 27 deelnemers € 270,- bij elkaar gebracht.

Raadslid Bart Smeets begon in november 2014 te trainen om de marathon Via Belgica op 7 juni 2015 van Rimburg naar Maastricht te rennen. Bart Smeets volbracht zijn allereerste, 44 km lange marathon in een zeer goede tijd en wist als lid van het PvdA-team via zijn sponsoren € 1000,- bij elkaar de krijgen.

Op 7 juni jl. organiseerde de PvdA Landgraaf een benefietavond in het Ströatje met optredens van Jack Vinders, Martin Hurkens, de Trekzek en de coverband Unwise. Er werd € 300,- door de aanwezigen bij elkaar gebracht voor de Landgraafse actie Samenloop voor Hoop.

 

Op de foto: Raadslid Bart Smeets in training voor zijn eerste marathon voor Samenloop voor Hoop.

Uitnodiging Thijs Wöltgens-lezing 9 mei 2015

Graag willen wij u uitnodigen voor de Thijs Wöltgenslezing, 9 mei 2015 as. 15.00 – 17.00 uur in De Wilhelminatoren, Viergrenzenweg 230 te Vaals. De Thijs Wöltgenslezing zal dit jaar worden uitgesproken door Agnes Jongerius. Met deze lezing herdenken wij het gedachtegoed en de persoon van Thijs Wöltgens. De lezing staat dit jaar in het teken van de Dag van Europa.

Lees meer...

Bezorging stempassen

Bij de PvdA Landgraaf hebben zich diverse mensen gemeld die:
- óf beide (Waterschap en Provinciale Staten) stempassen nog niet ontvangen hebben;
- wel al de ene stempas, maar nog niet de andere stempas ontvangen hebben. (Let daarbij wel op uw kiesgerechtigdheid!)
 
 
Uit navraag is gebleken dat alle stempassen uiterlijk op woensdag 4 maart bezorgd zouden moeten zijn. Mist u op dit moment dus nog een stempas, of heeft u beiden stempassen nog niet ontvangen? Meld u dan bij de gemeente!
 
U kunt tot 17 maart, 12:00 uur op het gemeentehuis een vervangende stempas aanvragen!
 

Spreekuur en Buurttentactie

De PvdA Landgraaf houdt één keer per maand een spreekuur. Tijdens het spreekuur zitten leden van het Ombudsteam voor u klaar. Het volgend spreekuur wordt gehouden op maandag 2 maart, vanaf 18:30 uur in de Harmoniezaal aan het SUN-plein in Landgraaf.

 

 

De PvdA wil weten waar burgers tegenaan lopen, misstanden aankaarten en het beleid verbeteren. Wij willen mensen helpen en ondersteunen als dat nodig is. Daarom heeft de PvdA een ’ombudsteam’ dat luistert naar wat u te vertellen heeft, uw klacht onderzoekt en u adviseert hoe u uw probleem kunt aanpakken. Als het probleem om een politieke oplossing vraagt, schakelt het ombudsteam haar netwerk in.  

 

 

Bent u niet in de gelegenheid om het maandelijkse spreekuur te bezoeken dan behoort een huisbezoek met een gesprek ‘aan de keukentafel’ tot de mogelijkheden! Mail daarvoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06 - 55 88 44 88.  

 

 

Daarnaast zijn leden van het Ombudsteam op zaterdag 28 februari en 14 maart in Op de Kamp te vinden. Ook hier kunt u met uw vragen terecht. Tevens zal Robin Reichrath (foto), de Landgraafse kandidaat voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 18 maart aanstaande, aanwezig zijn.

Opening Oefenbunker

Op donderdag 29 januari 2015 werd de Oefenbunker in Landgraaf in het bijzijn van raadslid Robin Reichrath en wethouder Harry Leunessen feestelijk geopend. 

Tijdens de feestelijke heropening van de Oefenbunker tekende voorzitter Andreas Philipp het nieuwe huurcontract tussen de Oefenbunker en de gemeente. De oefenruimten hebben een opwaardering gekregen en er is een backstage-ruimte toegevoegd. Hierdoor is de Oefenbunker nog aantrekkelijker geworden voor artiesten en kan de Oefenbunker zich ontwikkelen tot een klein maar waardig poppodium voor jongeren uit de hele regio. 

Foto: Voorzitter Andreas Philipp ontvangt van wethouder Harry Leunessen een cadeau ter felicitatie. Foto gemaakt door Sascha Teschner. 

 

PvdA Landgraaf bezoekt jaarlijkse 'Neujahrsempfang' SPD Übach-Palenberg

Op zaterdag 24 januari jl. bracht een afvaardiging van de PvdA Landgraaf een bezoek aan de jaarlijkse 'Neujahrsempfang' van de sociaaldemocraten van Übach-Palenberg. De PvdA in Landgraaf onderhoudt al vele jaren een goed contact met haar sociaaldemocratische partijgenoten in Duitsland. 

Raadslid Robin Reichrath benadrukt het belang van euregionale samenwerking: 'Met name voor Parkstad liggen er mogelijkheden tot samenwerking  op het gebied van economie en werkgelegennheid, betere (trein- en bus-)verbindingen, onderwijs en toerisme. We zullen de handen ineen moeten slaan en blijven investeren in de relatie met onze buren.'

 

Foto v.l.n.r.: Sascha Derichs (raadslid), Heiner Weissborn (fractievoorzitter SPD-Übach-Palenberg), Alf-Ingo Pickartz (afdelingsvoorzitter SPD Übach-Palenberg), Robin Reichrath (raadslid PvdA Landgraaf), Norbert Spinrath (Bundestagsabgeordneter SPD) 

Volg de PvdA Landgraaf 
nu ook op Facebook!

like us on facebook small

 

Fractie

2 - Robin Reichrath
Robin Reichrath

Cynthia Veerman
3 - Bart Smeets
Bart Smeets
5 - Mona Slob
Mona Slob
6 - Kees Houkes
Kees Houkes

Wethouder
1 - Harry Leunessen
Harry Leunessen