Bezorging stempassen

Bij de PvdA Landgraaf hebben zich diverse mensen gemeld die:
- óf beide (Waterschap en Provinciale Staten) stempassen nog niet ontvangen hebben;
- wel al de ene stempas, maar nog niet de andere stempas ontvangen hebben. (Let daarbij wel op uw kiesgerechtigdheid!)
 
 
Uit navraag is gebleken dat alle stempassen uiterlijk op woensdag 4 maart bezorgd zouden moeten zijn. Mist u op dit moment dus nog een stempas, of heeft u beiden stempassen nog niet ontvangen? Meld u dan bij de gemeente!
 
U kunt tot 17 maart, 12:00 uur op het gemeentehuis een vervangende stempas aanvragen!
 

Spreekuur en Buurttentactie

De PvdA Landgraaf houdt één keer per maand een spreekuur. Tijdens het spreekuur zitten leden van het Ombudsteam voor u klaar. Het volgend spreekuur wordt gehouden op maandag 2 maart, vanaf 18:30 uur in de Harmoniezaal aan het SUN-plein in Landgraaf.

 

 

De PvdA wil weten waar burgers tegenaan lopen, misstanden aankaarten en het beleid verbeteren. Wij willen mensen helpen en ondersteunen als dat nodig is. Daarom heeft de PvdA een ’ombudsteam’ dat luistert naar wat u te vertellen heeft, uw klacht onderzoekt en u adviseert hoe u uw probleem kunt aanpakken. Als het probleem om een politieke oplossing vraagt, schakelt het ombudsteam haar netwerk in.  

 

 

Bent u niet in de gelegenheid om het maandelijkse spreekuur te bezoeken dan behoort een huisbezoek met een gesprek ‘aan de keukentafel’ tot de mogelijkheden! Mail daarvoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06 - 55 88 44 88.  

 

 

Daarnaast zijn leden van het Ombudsteam op zaterdag 28 februari en 14 maart in Op de Kamp te vinden. Ook hier kunt u met uw vragen terecht. Tevens zal Robin Reichrath (foto), de Landgraafse kandidaat voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 18 maart aanstaande, aanwezig zijn.

Opening Oefenbunker

Op donderdag 29 januari 2015 werd de Oefenbunker in Landgraaf in het bijzijn van raadslid Robin Reichrath en wethouder Harry Leunessen feestelijk geopend. 

Tijdens de feestelijke heropening van de Oefenbunker tekende voorzitter Andreas Philipp het nieuwe huurcontract tussen de Oefenbunker en de gemeente. De oefenruimten hebben een opwaardering gekregen en er is een backstage-ruimte toegevoegd. Hierdoor is de Oefenbunker nog aantrekkelijker geworden voor artiesten en kan de Oefenbunker zich ontwikkelen tot een klein maar waardig poppodium voor jongeren uit de hele regio. 

Foto: Voorzitter Andreas Philipp ontvangt van wethouder Harry Leunessen een cadeau ter felicitatie. Foto gemaakt door Sascha Teschner. 

 

PvdA Landgraaf bezoekt jaarlijkse 'Neujahrsempfang' SPD Übach-Palenberg

Op zaterdag 24 januari jl. bracht een afvaardiging van de PvdA Landgraaf een bezoek aan de jaarlijkse 'Neujahrsempfang' van de sociaaldemocraten van Übach-Palenberg. De PvdA in Landgraaf onderhoudt al vele jaren een goed contact met haar sociaaldemocratische partijgenoten in Duitsland. 

Raadslid Robin Reichrath benadrukt het belang van euregionale samenwerking: 'Met name voor Parkstad liggen er mogelijkheden tot samenwerking  op het gebied van economie en werkgelegennheid, betere (trein- en bus-)verbindingen, onderwijs en toerisme. We zullen de handen ineen moeten slaan en blijven investeren in de relatie met onze buren.'

 

Foto v.l.n.r.: Sascha Derichs (raadslid), Heiner Weissborn (fractievoorzitter SPD-Übach-Palenberg), Alf-Ingo Pickartz (afdelingsvoorzitter SPD Übach-Palenberg), Robin Reichrath (raadslid PvdA Landgraaf), Norbert Spinrath (Bundestagsabgeordneter SPD) 

'Landgraaf: model voor de zorg'

''We gaan niet beloven dat er geen ongelukken gebeuren. Wel hebben we er alles aan gedaan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen'', aldus Harry Leunessen, PvdA-wethouder Wmo en jeugdzorg in Landgraaf en ruim twee jaar nauw betrokken geweest bij de grote omwenteling in de zorg, die vanaf 1 januari 2015 een feit is.
 
 

Op zaterdag 3 januari 2015 publiceerde het Limburgs Dagblad twee artikels die betrekking hadden op de nieuwe taken van gemeenten. Klik op de twee onderstaande links om de artikels te lezen:

 

 

 

Landgraaf: model voor de zorg

 

 

 

 

Solidariteit die 'achter de struiken lag', nu geactiveerd

 

 

Bron: Limburgs Dagblad

Euregionale afdeling van de sociaal democratische partijen

Op zaterdag 6 december is in het cultuurcentrum KUKUK te Aken de euregionale afdeling van de sociaaldemoctatische partijen opgericht, de PSE (Parti Socialist Européen). De SPD uit Aken, Heinsberg en Düren, de PvdA-afdelingen uit Parkstad en de SP uit de Duitstalige Gemeenschap van België gaan nauw samen werken op het gebied van: 
* arbeid, werkgelegenheid en economie
* opleiding en scholing
* toerisme en cultuur
* grensoverschrijdende mobiliteit.
 
Elke deelregio levert 3 bestuursleden. Voor Parkstand zijn dat Hans Bosch (Kerkrade), Wim Meijers (Heerlen) en Ger Reichrath (Landgraaf)
 

Eric Geurts brengt een bezoek aan Landgraaf

Op woensdag 3 december 2014 bracht Eric Geurts een bezoek aan het multifunctioneel Park ter Waerden in Landgraaf. Eric Geurts is op dit moment wethouder in Brunssum en hij is op 1 november jongstleden gekozen tot lijstrekker van de PvdA Limburg voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 18 maart 2015. In het kader van de verkiezingscampagne bezoekt hij alle 33 Limburgse gemeenten.

Eric Geurts en een afvaardiging van de PvdA Landgraaf werden ontvangen door het bestuur van de beheersstichting van het park dat werd gerealiseerd mede dankzij subsidie van de gemeente Landgraaf en de Provincie Limburg. Geurts is onder de indruk van het concept: ‘Een dergelijk concept waarin niet alleen verenigingen maar ook andere partners met elkaar samenwerken, kan als voorbeeld gelden voor veel verenigingen in Limburg. Het multifunctioneel exploiteren van accommodaties heeft de toekomst!’ 

Foto v.l.n.r.: Robin Reichrath (raadslid PvdA Landgraaf), Erik Verberkt (voorzitter beheersstichting Park ter Waerden) en Eric Geurts (momenteel wethouder in Brunssum en lijsttrekker voor de PvdA Limburg)

Lees meer...

Raad akkoord met verkoop Kasteel Strijthagen

Tijdens de oordeelvormende raad van 18 november en de besluitvormende raad van 2 december heeft raadslid Bart Smeets namens de PvdA Landgraaf zijn tevredenheid uitgesproken over het resultaat waarmee Kasteel Strijthagen weer een prachtige invulling krijgt. 

 

Een nieuwe invulling met een stevig cultuurprofiel dat mede recht doet aan de omgeving. De gerespecteerde Russisch-Nederlandse kunstenaar Taratynov is naast een grondige opknapbeurt voornemens een atelier en een museaum/tentoonstelling te realiseren. Tevens is het de bedoeling dat er incidentele culturele activiteiten worden georganiseerd. Denk aan lezingen, concerten, theater op locatie en film in de openlucht. In de buitenruimten is Taratynov van plan een beeldentuin te realiseren dat toegankelijk wordt voor het publiek. 
Last but not least wordt het ook weer mogelijk om op Kasteel Strijthagen te trouwen. 

Lees meer...

Volg de PvdA Landgraaf 
nu ook op Facebook!

like us on facebook small

 

Fractie

2 - Robin Reichrath
Robin Reichrath

Cynthia Veerman
3 - Bart Smeets
Bart Smeets
5 - Mona Slob
Mona Slob
6 - Kees Houkes
Kees Houkes

Wethouder
1 - Harry Leunessen
Harry Leunessen