Ombudsteam én buurttent komen naar Schaesberg!

Zowel de PvdA- buurttent, als het ombudsteam komen naar de kern Schaesberg. De inmiddels welbekende buurttent staat op zaterdag 27 september tussen 10:00 en 13:00 uur op de markt van Schaesberg. 
 
Op 30 september komt het PvdA-ombudsteam naar de dr. Calshof! 
 

Lees meer...

Inloopspreekuur PvdA Landgraaf op dinsdag 26 augustus

De PvdA Landgraaf wil weten waar burgers tegenaan lopen, wat hen bezig houdt, misstanden aankaarten en het beleid verbeteren. Daarom houdt het Ombudsteam van PvdA Landgraaf maandelijks een inloopspreekuur. Het eerstvolgende spreekuur, waar voor geen afspraak gemaakt hoeft te worden, vindt plaats op dinsdag 26 augustus tussen 18:30 en 19:30 uur in de Harmoniezaal, Sun-plein 19 te Landgraaf. Het ombudsteam, onder andere bestaande uit raadsleden van de PvdA Landgraaf, helpen en ondersteunen u graag als dat nodig is. De teamleden stellen zich persoonlijk, professioneel en toegankelijk op. Veel zaken kunnen worden opgelost met een telefoontje en een doorverwijzing. Indien burgers niet in de gelegenheid zijn om het maandelijkse spreekuur te bezoeken, behoort een huisbezoek met een gesprek 'aan de keukentafel' tot de mogelijkheden! Voor meer info: bel 06-55884488

Zomerreces

In juli en augustus zijn er geen raadsvergaderingen. Tijdens dit zogenaamde zomerreces zijn onze fractieleden gewoon per mail te bereiken voor al uw vragen. Om te voorkomen dat u uw vraag mailt naar een fractielid die op vakantie is, is het aan te bevelen uw mail te richten aan alle fractieleden. De gegevens van onze fractieleden vindt u op http://www.pvda-landgraaf.nl/site/fractie/raadsleden

Jolanda Hersbach versterkt het afdelingsbestuur

Tijdens de ledenvergadering van 17 juni is Jolanda Hersbach gekozen tot nieuw bestuurslid van de PvdA Landgraaf. 

 

Jolanda is sinds 1989 woonachtig in Landgraaf en is moeder van twee zonen. Verder werkt Jolanda al 31 jaar in de gezondheidszorg en op dit moment werkzaam als adjunct zorggroepmanager poliklinische zorg in het Atrium ziekenhuis. Verder kent u Jolanda misschien als zangeres van de band Unwise of komt u haar tijdens het carnavalsseizoen vast en zeker tegen. 

Jolanda: welkom in het bestuur en veel succes!

Inloopspreekuur 8 juli in Brasserie Heereveld

De PvdA Landgraaf wil weten waar burgers tegenaan lopen, wat hen bezig houdt, misstanden aankaarten en het beleid verbeteren. Daarom houdt het Ombudsteam van PvdA Landgraaf maandelijks een inloopspreekuur. Het eerstvolgende spreekuur, waar voor geen afspraak gemaakt hoeft te worden, vindt plaats op dinsdag 8 juli tussen 18:30 en 19:30 uur in de Brasserie van Wijkzorgcentrum Heereveld aan de Kloosterstraat te Waubach.

 
Het ombudsteam, onder andere bestaande uit raadsleden van de PvdA Landgraaf, helpen en ondersteunen u graag als dat nodig is. De teamleden stellen zich persoonlijk, professioneel en toegankelijk op. Veel zaken kunnen worden opgelost met een telefoontje en een doorverwijzing. Indien burgers niet in de gelegenheid zijn om het maandelijkse spreekuur te bezoeken, behoort een huisbezoek met een gesprek ‘aan de keukentafel’ tot de mogelijkheden!

IBA Parkstad van start!

Parkstad werkt aan haar toekomst op een unieke manier: door het organiseren van een Internationale Bau Ausstellung. Met deze IBA wil Parkstad een impuls geven aan economie, ruimte én samenleving. Tot 2020 functioneert IBA Parkstad als laboratorium en is het een motor voor vernieuwende ideeën en toonaangevende projecten. De IBA is daarbij een kwaliteitsmachine die voor het allerbeste staat. De allerbeste projecten worden in 2020 tijdens de slotmanifestatie tentoongesteld.

 

 

De Open Oproep is de sleutel van IBA Parkstad. In de Open Oproep die 27 juni start, zoekt IBA Parkstad actieve mensen met buitengewone projectideeën.

 

 

Kom op 27 en 28 juni naar de manifestatie! Ontdek Parkstad en haar mogelijkheden, dromen en ambities. Laat u inspireren door bijzondere plekken en laat u informeren over de Open Oproep!

 

 

Nu al meer info over IBA Parkstad? Klik dan op deze link!

Wederom geslaagd 4x4 evenement voor minder valide mensen

Al vele jaren ondersteunt de PvdA Landgraaf het 4x4 evenement in Landgraaf dat georganiseerd wordt door de Stichting 4x4 Limburg. Tijdens het jaarlijks terugkerend evenement kunnen geestelijk en/of lichamelijk minder valide mensen een rit meerijden door de groeve. Deze dag werd dit jaar gehouden op zondag 22 juni en ook dit jaar was de PvdA Landgraaf er weer bij. Het was weer prachtig om te zien hoe veel plezier deze mensen beleven op zo'n dag!

Foto v.l.n.r.: PvdA'ers Bart Smeets, Robin Reichrath, Mona Slob, Jim Bemelen en Kees Houkes in de rolstoel.

 

Afdeling bedankt oud-wethouder Pierre Verbraak

Tijdens de ledenvergadering is oud-wethouder Pierre Verbraak bedankt voor zijn inzet voor de Landgraafse gemeenschap. Voorzitter Ger Reichrath sprak van een aimabele man die constructief en bevlogen te werk ging. Door velen gewaardeerd vanwege zijn eigen, persoonlijke en integere werkwijze. Met sociale zaken, armoedebeleid, het Licom-dossier (later WOZL), evenementen beleid én Personeel & Organisatie had Pierre een loodzware portefeuille die hij diende te uit te voeren binnen de 0,5 fte die hem beschikbaar gesteld was.

Pierre én Karin: bedankt namens alle leden van de PvdA Landgraaf!

 

Glasvezelnetwerk ook in Landgraaf?

Raadslid Robin Reichrath stelde op 4 juni schriftelijke vragen over de mogelijkheden om ook in Landgraaf een glasvezelnetwerk aan te leggen. Met een open glasvezelnetwerk krijgen burgers de vrijblijvende mogelijkheid om een glasvezelabonnement af te sluiten. Met een glasvezelabonnement heeft men de beschikking over razendsnel internet.

In veel gemeenten in Nederland ligt inmiddels een open glasvezelnetwerk maar helaas blijft Limburg ver achter. 
Reden voor Robin Reichrath om te vragen of het college van B&W mogelijkheden ziet om commerciële partijen er toe te brengen ook in Landgraaf te starten met de aanleg van een open glasvezelnetwerk. 

 

Lees de volledige brief hier: Art43_PvdA_glasvezelnetwerk_Reichrath.pdf

image-4157358

Volg de PvdA Landgraaf 
nu ook op Facebook!

like us on facebook small

 

Fractie

4 - Cymthia Veerman
Cynthia Veerman
2 - Robin Reichrath
Robin Reichrath
3 - Bart Smeets
Bart Smeets
5 - Mona Slob
Mona Slob
6 - Kees Houkes
Kees Houkes

Wethouder
1 - Harry Leunessen
Harry Leunessen